REGULAMIN II KONKURSU KULINARNEGO p.n. SMAKI REGIONU
- Organizatorzy konkursu: Gmina Lelis i Centrum Kultury – Biblioteki i Sportu w Lelisie
- Cele konkursu:
- identyfikacja i gromadzenie wiedzy o regionalnych potrawach, stanowiących dziedzictwo kulinarne regionu;
- promocja potraw regionalnych;
- wymiana doświadczeń kulinarnych pomiędzy uczestnikami;
- identyfikacja regionalnego dziedzictwa kulinarnego, które może służyć do budowy produktu turystycznego i marki regionu;
- Zasady uczestnictwa w konkursie:
- Do udziału w konkursie Organizatorzy zapraszają: właścicieli gospodarstw agroturystycznych, koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, sołectwa, organizacje pozarządowe , gospodynie wiejskie, osoby prywatne z terenu Gminy Lelis.
- Konkurs ma charakter otwarty. Warunkiem udziału w konkursie jest wypełnienie i przesłanie karty zgłoszeniowej w terminie do dnia 16 sierpnia 2021 r. na adres mailowy j.rogalska@ckbislelis.pl lub na adres:
Centrum Kultury – Biblioteki i Sportu w Lelisie
ul. Szkolna 48, 07-402 Lelis
z dopiskiem: II KONKURS KULINARNY – SMAKI REGIONU
- Karty zgłoszeń muszą zawierać imię i nazwisko/ nazwę podmiotu zgłaszającego/miejscowość, numer kontaktowy do osoby reprezentującej podmiot oraz nazwę potrawy. Każda potrawa powinna być przygotowana z wykorzystaniem produktów związanych z regionem Kurpiowszczyzny.
- ogłoszenie wyników Konkursu nastąpi dnia 22 sierpnia 2021 r. około godziny 15:30 podczas imprezy regionalnej p.n. „Dożynki Regionalne na Kurpiach”, plac przed Centrum Kultury – Biblioteki i Sportu w Lelisie, ul. Szkolna 48, 07-402 Lelis.
- Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymają nagrody finansowe. Wysokość nagród będzie uzależniona od ilości zgłoszonych potraw i posiadanych środków;
- Zasady konkursu:
-
- Niezbędny sprzęt oraz naczynia do prezentacji potrawy uczestnicy konkursu zapewniają we własnym zakresie;
- wszelkie produkty niezbędne do wykonania potrawy każdy uczestnik konkursu zapewnia we własnym zakresie;
- wszystkie potrawy konkursowe muszą składać się wyłącznie z produktów jadalnych – nie wyłączając dekoracji;
- gotowe potrawy należy dostarczyć do Centrum Kultury – Biblioteki i Sportu w dniu 22 sierpnia 2021 r. do godziny 11:00. Do każdej potrawy należy dołączyć kartę identyfikacyjną zawierającą imię i nazwisko/ nazwę podmiotu zgłaszającego/ miejscowość i nazwę potrawy;
- wszystkie potrawy zgłoszone do konkursu pozostają do dyspozycji organizatorów;
- organizator konkursu zastrzega sobie prawo do publikacji danych osobowych uczestników konkursu i nazw potraw oraz wykorzystania zdjęć potraw konkursowych oraz uczestników konkursu;
- wszystkie pytania dotyczące spraw niewyszczególnionych w regulaminie, a związanych z organizacją konkursu prosimy kierować na adres: j.rogalska@ckbislelis.pl, tel. 29 761-10-77. Osobą wyznaczoną do kontaktów jest Pani Janina Rogalska.
- POSTANOWIENIA KOŃCOWE:
- Udział w Konkursie oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych (imię, nazwisko, adres) zgodnie z celami statutowymi Organizatora i publikację fotografii bez prawa odrębnego wynagrodzenia zgłoszonych do Konkursu prac;
- Powyższy regulamin karta zgłoszeniowa oraz karta identyfikacyjna dostępne są na stronie internetowej: ckbislelis.pl
- ORGANIZATOR zastrzega sobie prawo zmiany postanowień Regulaminu w razie zmiany przepisów prawnych lub z innej ważnej przyczyny, w szczególności jeżeli zmiana pozwoli na sprawne i zgodne z przepisami przeprowadzenie konkursu.